ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 9:00-16:00 στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι, αίθουσα Jacqueline de Romilly), στο πλαίσιο των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» στους ΑΠ1, 2 & 3, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (ΕΥΕ/ΕΔ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. διοργανώνει, με την επιστημονική υποστήριξη της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής (Κ.Ε.Ε.), απολογιστικό συνέδριο με στόχο την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της προσπάθειας για την διαχείριση, αντιμετώπιση και εν τέλει την έγκαιρη πρόληψη των περιστατικών της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Την ημερίδα έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Υγείας και εκπρόσωποι της ΕΥΕ/ΕΔ. Επίσης, προβλέπεται να παρευρεθούν μέλη των Επιτροπών Συντονιστών Δράσεων Πρόληψης (ΕΣΥΔΠ), μέλη των Περιφερειακών Ομάδων Δράσεων Πρόληψης (ΠΟΔΠ) καθώς και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι:

  • Η κ. Βασιλική Αρτινοπούλου (Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος ΚΕΕ)
  • Ο κ. Βασίλης Νικολόπουλος (Διδάκτωρ, Προϊστάμενος Μονάδας Β1 ΕΥΕ/ΕΔ, Μέλος ΚΕΕ).

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν μέλη της ΚΕΕ:

  • Ο κ. Θωμάς Μπαμπάλης (Αναπληρωτής Καθηγητής, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ, Μέλος ΚΕΕ).
  • Η κ. Ηρώ Μυλωνάκου-Κεκέ (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ, Μέλος ΚΕΕ).
  • Ο κ. Εμμανουήλ Σπυριδάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας, Μέλος ΚΕΕ).
  • Η κ. Ευθυμία Μαυροπούλου (δικηγόρος, υποψ. Διδάκτωρ, Μέλος ΚΕΕ).
  • Ο κ. Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου (Επίκουρος Καθηγητής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος ΚΕΕ).
  • Η κ. Αλεξάνδρα Γκουλιάμα (Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Έβρου, Μέλος ΚΕΕ)

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα παρουσιασθούν ευρήματα από την καταγραφή των περιστατικών σχολικής βίας από τα σχολεία της χώρας, αλλά και από την έρευνα στην οποία κλήθηκαν μαθητές και των δύο βαθμίδων να συμπληρώσουν ανώνυμα και ηλεκτρονικά. Ο απολογισμός θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν στην ευρύτερη υλοποίηση του προγράμματος, όπως η επιμόρφωση των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, τα αποτελέσματα των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μελών της σχολικής κοινότητας, ενώ θα τεθούν υπό συζήτηση και σκέψεις για προτάσεις ή επιπρόσθετες παρεμβάσεις προς τη βέλτιστη πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Με τη διοργάνωση του συνεδρίου ολοκληρώνεται η πράξη «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού», κατά τη διάρκεια της οποίας υλοποιήθηκαν δράσεις με στόχο τη δημιουργία μιας υποστηρικτικής δομής – δικτύου για την προώθηση εξειδικευμένων δράσεων πρόληψης, ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και αντιμετώπισης σχετικών με το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού παρεμβάσεων.

0 Comments

Forgot your details?